Ψητές Γλυκοπατάτες και Καρότα με Κύμινο και Φινόκιο



Χαμηλό σε θερμίδες και νάτριο, αυτό το πιάτο είναι τέλειο συνοδευτικό σε κρέατα.

Μερίδες 4
Χρόνος
Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-35 λεπτά




 

Συστατικά


Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα σκεύος με λίγο αλάτι και πιέστε με ένα γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.
2. Ψήστε το κόριανδρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 30 δεύτερα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Τοποθετήστε τους κόκκους σε σκεύος μαζί με το κύμινο και πιέστε με το γουδοχέρι ώστε να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Βάλτε μέσα το ελαιόλαδο και αναμείξτε.
3. Βάλτε τα λαχανικά σε ταψί φούρνου και ανακατέψτε το σκόρδο και το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν οι πατάτες χρυσαφί χρώμα.

Ετικέτες