Η παραδοσιακή διατροφική έρευνα έχει εστιάσει στις διατροφικές ελλείψεις και την επιβάρυνση της υγείας, όπως είναι για παράδειγμα η σχέση μεταξύ διατροφικών συνηθειών και καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου. Πλέον όμως, η σύγχρονη διατροφική έρευνα εστιάζεται στη βελτίωση της υγείας μέσω της βελτιστοποίησης της εξατομικευμένης διατροφής. Είναι πλέον δυνατόν να καθοριστεί η σχέση μεταξύ του τι τρώμε (διατροφή) και του τι είμαστε (γενότυπος).
Γράφει η Κρίκη Σταυρούλα για το
www.genenutrition.gr (πατήστε στο σύνδεσμο να διαβάστε περισσότερα)