Σκληρά ή ημίσληρα τυριά
|
·
Λιώστε στα τοστ, στο ψωμί, στα τορτίγιας, στα μπιφτέκια, στο κοτόπουλο,
στα λαχανικά, στα αγβά και οπουδήποτε αλλού θέλετε.
·
Τρίψτε και προσθέστε στα μακαρόνια, στα σουφλέ, σε σούπες, σάλτσες,
λαχανικά, σαλάτες, πατάτες πουρέ, ρύζι ή και στον κιμά.
|
Τυρί Cottage
|
·
Συνδυάστε με διάφορα φρούτα και λαχανικά
·
Προσθέστε σε σουφλέ, μακαρόνια, και πιάτα με βάση το αβγό, όπως ομελέτες
κλπ.
·
Προσθέστε στα σάντουιτς ή αλείψτε φέτες ψωμί.
|
Γάλα
|
·
Χρησιμοποιήστε γάλα αντί για νερό σε ροφήματα και στο μαγέιρεμα, όπου αυτό
είναι δυνατό (π.χ. σούπες).
·
Προσθέστε σε δημητριακά πρωινού, πουτίγκες, κρέμες, σούπες.
·
Προσθέστε σε μορφή κρέμας (κρέμα γάλακτος)σε διάφορα λαχανικλα και
σούπες.
·
Φτιάξτε γλυκά με βάση το γάλα π.χ. κρέμες γιώτης, ρυζόγαλο.
|
Γάλα σε σκόνη
|
·
Προσθέστε στο κανονικό γάλα και ροφήματα γάλακτος, οπως στα μιλκσέικ..
·
Προσθέστε σε σουφλέ, κιμά, σάλτσες, σούπες, πατάτες πουρέ, και σε γλυκά
με βάση το γάλα
|
Παγωτό, Γιαούρτι
|
·
Προσθέστε σε ανθρακούχα ροφήματα, όπως η κόκα κόλα ή πορτοκαλάδα.
·
Προσθέστε σε γάλα για να φτιάξτε μιλκσέικ
·
Προσθέστε σε δημητριακά, φρούτα, φρουι ζελέ, κέικ.
·
Κάντε το παγωτό «σάντουιτς», βάζοντάς το ανάμεσα σε κομμάτια κέικ,
μπισκότα ή παξιμάδια.
|
Αβγά
|
·
Προσθέστε κομμένα βραστά αβγά σε σαλάτες και ντρέσινγκ, σε λαχανικά,
πολτοποιημένα κρέατα και σουφλέ.
·
Προσθέστε έξτρα αβγά ή ασπράδια σε ομελέτες και σε αβγοφέτες.
·
Προσθέστε αβγά σε σάντουιτς και τοστ.
|
Ξηροί καρποί
|
·
Πασπαλίστε στα φρούτα, δημητριακά, παγωτό, γιαούρτι, λαχανικά, σαλάτες και
τοστ. Προσθέστε αλεσμένα στο μίγμα της φρυγανιάς για πανάρισμα.
·
Αλέστε με μαιντανό ή σπανάκι και άλλα βότανα για να φτιάξτε σάλτσα για μακαρόνια
(πεστο)
|
Ταχίνι και φυστικοβούτυρο
|
·
Απλώστε σε ψωμί, φρυγανιές, κομμάτια φρούτων, κρακεράκια, μπισκότα.
|
Κρέας και ψάρι
|
· Προσθέστε κομμένο, μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι σε λαχανικά, σαλάτες, σουφλέ,
σούπες, σάλτσες.
·
Χρησιμοποιήστε σε ομελέτες, σάντουιτς και τοστ.
·
Τυλίξτε σε ζύμη ή σφολιάτα για κρεατοπιτάκια
·
Προσθέστε σε πατάτες πουρέ
|
Όσπρια
|
·
Μαγειρέψτε και χρησιμοποιήστε αρακά, φακές, φασόλια σε σούπες. Προσθέστε
ρύζι ή σιτάρι στο μαγείρεμα για καλύτερη απορρόφηση της πρωτεϊνης.
·
Προσθέστε σε σουφλέ, μακαρόνια και πατάτες που μπορούν να περιέχουν και
τυρί ή κρέας.
·
Μπορείτε να τα πολτοποιήστε με γάλα και τυρί.
|
Ετικέτες Γυμναστική, Τρόφιμα - Βιταμίνες