Θρεπτικό Συστατικό | Οφέλη Ομορφιάς | Πηγές Τροφίμων |
Βιταμίνη A | Διατηρεί το δέρμα απαλό. Αναδημιουργεί τα κύτταρα και τον ιστό του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της ακμής. | Κίτρινα λαχανικά και φρούτα, βερίκοκα, καρότα, σπανάκι, κολοκύθα, πεπόνι, γάλα, γιαούρτι, τυρί. |
Βιταμίνη C | Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιδράσεων της έκθεσης στον ήλιο, στον καπνό και την μόλυνση.. Συμμετέχει στην ανάπλαση του κολλαγόνου, δίνοντας στο δέρμα δύναμη και ελαστικότητα. | Μπρόκολο, πιπεριές, εσπεριδοειδή φρούτα, ακτινίδιο, φράουλες, λάχανο, ανανάς, ντομάτες, σκούρα-πράσινα φυλλώδη λαχανικά |
Βιταμίνη E | Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιδράσεων της έκθεσης στον ήλιο, στον καπνό και την μόλυνση.. Βελτιώνει την υφή του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας ρυτίδων. | Αμύγδαλα, αβοκάντο, φυστίκια, σπόροι, ξηροί καρποί, ελιές, σπαράγγια, σογιέλαιο, ηλιέλιαιο, σκουρο-πράσινα φυλλώδη λαχανικά |
Βιοτίνη | Βοηθά στην παραγωγή των κυττάρων των νυχιών, δέρματος και μαλλιών. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και απώλεια μαλλιών. | Αβγά, ρύζι, ξηροί καρποί, κρέατα, βρώμη |
Νιασίνη | Απαλύνει το ξηρό δέρμα. | Κρέατα, χοιρινό, πουλερικά, ψάρια, όσπρια |
Σελήνιο | Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιδράσεων της έκθεσης στον ήλιο, στον καπνό και την μόλυνση.. Παράγει υγιή κύτταρα του δέρματος. | Προϊόντα ολικής άλεσης, θαλασσινά, κρέατα και αβγά |
Χαλκός | Σχηματίζει ελαστικές ίνες που υποστηρίζουν τη δομή του δέρματος. | Κρέατα, ξηροί καρποί, θαλασσινά, όσπρια και αρακάς. |
Ψευδάργυρος | Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της λιπαρότητας και να μειώσει της κακοήθειες της ακμής. Η έλλειψη μπορεί να αποφέρει ακμή.` | Κρέας, πουλερικά, όσπρια, ψάρια και θαλασσινά, προϊόντα ολικής άλεσης, αβγά |
Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα | Συμμετέχει στην παραγωγή του φυσικού φραγμού λίπους του δέρματος Λιπαίνει το δέρμα. Έλλειψη μπορεί να προκαλέσει σπυράκια με πύον και φλεγμονές. | Ψάρια γλυκών νερών, σολομός, σαρδέλες, ελαιόλαδο, καρύδια |
Αντιοξειδωτικά | Αντι-φλεγμονώδη δράση προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων. | Πράσινο τσάι, φράουλες, πορτοκάλια, βατόμουρα, κεράσια, αρακάς, σπανάκι, πιπεριά, ντομάτα, κουνουπίδι, μπρόκολο |
Ετικέτες Γενικές Γνώσεις